6 klassz és közeli úticél hosszú hétvégékre

  Sokan nem gondolunk bele, hogy mennyire szerencsések vagyunk mi itt, akik Magyarországon lakunk, ugyanis tőlünk minden szinte csak egy karnyújtásnyira van. Megnéznéd magadnak a híres Big Bent? Vagy randiznál a szerelem városában Párizsban? Keleti hangulatra vágysz, csodalámpával és repülő szőnyeggel, akkor irány Isztambul! Meglátogatnád a Mikulást? Helsinki még átszállással is, repülővel kb 5 óra! Olaszország egy hosszabb kocsiút, de nem kell ennyire messze menni ha a tengerben akarunk csobbani, hiszen Horvátország partjai még közelebb vannak. Ha a hegyekbe vágysz akkor pedig ott a Magas Tátra, a Kárpátok és az Alpok a szomszédban.
 A következőkben összegyűjöttem pár gyönyörű és érdekes úticélt ami valóban pár óra alatt elérhető és egy hétvégére nagyszerű program lehet.

Pozony

Budapesttől mindössze 200 km-re, 2 órás autóútra található Pozsony. Vonattal sem kell sokkal tovább menni mint 2 és fél óra, hogy elérjük a szlovák fővárost. A Duna partján fekvő várost egyrészt közelsége másrészt a látványosságai miatt is ajánlom, megjegyzem, ez az én következő hétvégi úticélom is egyben.












Plitvicze


A Horvátország területén található 16 tóból álló tórendszer egyszerűen káprázatos, páratlanul szép és mindössze 5-6 órányi autóútra van Budapesttől. Akár télen, akár nyáron látogatsz el ebbe a Nemzeti Parkba csodálatos természeti látványban lesz részed, nem csoda, hogy felkerült az UNSECO Világörökségi listájára.








Bécs

Szerintem senki sem lep meg, hogy Bécs szerepel a felsorolásban hiszen szintén közel van Budapesthez és minden megtalálható benne ami egy turistának vonzó lehet. Törtnélemében, kultúrájában egyaránt színes (az adventi vásáron túl) és a gasztronómiai utazásokat kedvelők sem maradnak hoppon ha az osztrák fővárost választják.





Kolozsvár

Erdély fővárosa sem maradhat le a listáról. Már maga az odaút is a hegyekkel és a hágókkal egy kisebb csoda, a városnak pedig van egy fajta barátságos hangulata ami azonnal magával ragad. Mivel lakosságának jelentős része magyar így sokan beszélnek magyarul (boltokban de még a bankban is találkoztam magyarul beszélő ügyintézőkkel). Azok akik szeretik a hasukat ne hagyják ki az éttermeket és kérjék a ház specialitásait, nem fognak csalódni. A történelem kedvelők is bőven találnak maguknak látnivalót, a túrázni vágyók pedig gyönyörködhetnek a hegyek szépségében.




Bled

Egy újabb csoda szép természeti kincs, Budapesttől kicsivel több mint 500 km-re, Szlovéniában. A gleccservájta Bledi-tó és a vár a képeken is megbabonázó, alig várom, hogy láthassam élőben is!





+1 , Graz

Ha olvastátok a régebbi beszámolóm Grazról akkor megértitek, hogy miért került fel ebbe a gyors ajánlóba. Ez a kisebb osztrák városka tökéletes búvóhely egy hosszú hétvégére. A hely csendes, az emberek barátságosak, a város gyalog is kényelmesen bejárható és pont annyi látnivalója van ami egy 2-3 napos útba belefér. Én nyáron Székesfehérvárról stoppal kicsivel több mint 6 óra alatt jutottam el ami szerintem igazán jó idő tekintve, hogy itt ott megálltam. 

u.i: Tessék a lépcsőket megmászni a Schlossberg-ig! Csak fitten!


















You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Elvarázsolnak ezek a helyek, hamarosan úgyis szabadságot kapok, és akkor tuti elcibálom a családot várost nézni.
    Sok sikert a további munkásságodhoz

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Örülök, hogy tetszik! Melyik lesz az első úticél? :)
    Jó utat kívánok előre is!

    VálaszTörlés