Honnan ismersz fel egy táncost?

Honnan ismersz fel egy táncost? A nyílvánvaló jeleken kívül most itt van pár dolog ami szerintem tipikusan ránk, táncosokra (SZERINTEM) jellemző.

1. Mindig van nálunk zene lejátszásra alkalmas eszköz. Az már mindegy, hogy az egy mp3 lejátszó, telefon, minihifi. Ha belefér a táskánkba és ritmusos hangot kell adni akkor az biztosan nálunk lesz éjjel nappal bármerre is vigyen minket a sors. Ha pedig a füles otthon maradt... késés ide vagy oda, akkor is visszamegyünk érte!











2. Nehezen tudunk nem ritmusra sétálni. Ez különösen akkor figyelhető meg amikor zenét hallgatunk és sétálunk közben. Ha épp lassú szám megy, muszáj nekem is lassítanom ha viszont egy pörgősebb dal jön én is rögtön felgyorsítom a lépteim, ha pedig valami nem jön ki ritmusra az ROPPANT BOSSZANTÓ!



3. A lehető legfurább pózban vagyunk képesek ülni, és feküdni és ez nekünk kényelmes. Ágyban fekve félig spárgázunk, vagy a széken ülve a lábunk már majdnem a nyakunkban van és amikor a barátaink levegő után kapkodva kérdezgetik, hogy nem fáj -e mi értetlenül nézünk körbe és nem értjük miről beszél...



4. Soha nincs elég cipőnk. Nem, nem úgy mint egy átlag nőnek. Mi tényleg elhordjuk... külön futó cipő, tánc cipő, fellépő cipő, gyakorló cipő... a lista végtelen, és a kemény igénybevétel miatt igen hamar elhasználódnak.




5. Nincs elég cipőnk, viszont a hét minden napjára van egy külön edző cuccunk, az utolsó részletig felépítve, kezdve a cipőtől a zoknin keresztül a hajcsattokig.



6. Ha bambulunk akkor rendszerint koreografálunk, vagy a már meglévő táncokat ismételjük át fejben.



7. Ritkán nem 1-től hanem 5-től kezdünk el számolni.



8. Az "ÉS"-t is inkább számnak tekintjük mint szónak.



9. Több giga zenénk van, és ha valami oknál fogva ez az óriási zenegyűjtemény elvész az éterben, több napra bús letargia tör ránk.



10. Általában egy kisebb zenelexikon van a fejünkben. Év, előadó, szám címe... mind mappákba rendezve bent van a buksinkban, ha pedig a busz hátsó részén ülünk és elől szól a rádió, mi felkapjuk a fejünket és önkéntelen is beazonosítjuk.




You Might Also Like

0 megjegyzés